SLÁNSKÉ NOVINY

Rekonstrukce muzea se nepovedla

2014-09-02 06:44:44, - redakce

Přítomní zastupitelé i občané na jednání městského zastupitelstva jen nechápavě kroutili hlavami, když se bývalí i současní vedoucí funkcionáři města začali dohadovat, kdo může za nepovedenou rekonstrukci slánského muzea.

Rozpravu k tomuto problému otevřel bývalý místostarosta města, ing. Bartoníček, upozorněním či dotazem na to, že rekonstrukce slánského muzea, především pak vnitřního atria vypadá úplně jinak, než jaké byly původní plány, které on v době svého působení na slánské radnici připravoval.

Odpověď místostarosty Hložka ohromila většina posluchačů svoji prostou naivností. Ani on, totiž, i když za celou stavbu a rekonstrukci velmi usilovně bojoval a má ji z pohledu kontrolní funkce města na starosti, nedokázal vysvětlit, proč se staví něco jiného, než se připravovalo.

Na tuto otázku nedokázal odpovědět ani starosta města, Mgr. Hrabánek.

Korunu všemu pak dodal pan Hložek prohlášením, že až bude celý projekt dokončen a uplyne stanovená doba po kterou se na něm nesmí nic změnit, tak ty nepovedené části opětně zrekonstruujeme do původně zamýšlené podoby.

Názornější příklad o způsobu, jakým jsou na slánské radnici připravovány a řízeny investiční akce si lze jen těžko vymyslet.


-