SLÁNSKÉ NOVINY

Revitalizace Husovy ulice začíná

2015-07-09 07:00:59, - redakce

Revitalizace Londy začíná v pondělí 13. července  odkrytím  povrchu vozovky v místě bývalé Lounské brány (u České Spořitelny), kde se  předpokládá rozsáhlý  archeologický průzkum. Souběžně bude z druhého konce Husovy ulice (od náměstí)  probíhat hluboký výkop středem ulice k inženýrským sítím.

Pohyb na Londě tak  bude částečně omezen, avšak do obchodů a obytných domů bude vstup umožněn přes lávky nad výkopovými pracemi. Omezeno bude z malé části i parkování v jihozápadním rohu náměstí, neboť vyhrazenou část využívá stavební společnost jako parkoviště pro své stroje a materiál.
Po dobu realizace projektu dojde k částečnému dopravnímu omezení a ke změně současného dopravního značení v přilehlých lokalitách.
Cílem této investiční akce je jak nahrazení staré inženýrské sítě v Husově ulici (především kanalizační stoky), tak i výrazné zlepšení vnější (horní) tvář ulice - vozovky, chodníků, pouličního osvětlení apod.
Předpokládaný konec stavebních úprav je koncem října nebo začátkem listopadu.
Předpokládané investiční náklady jsou ve výši 27 milionů korun.

Celá akce byla bývalým vedením města (= Hrabánek, Hložek) několik let odkládána přesto, že na ni byla zajištěna finanční dotace. O realizaci této akce tak definitivně rozhodlo teprve nové městské zastupitelstvo v prosinci loňského roku de facto v posledním možném termínu, neboť hrozilo propadnutí finanční dotace a zrušení celé plánované investice.