SLÁNSKÉ NOVINY

Rozdávání prebend

2014-08-17 09:27:36, - redakce

Zdá se, že před koncem volebního období se snaží vedení slánské radnice ještě na poslední chvíli zaopatřit své dlouholeté a věrné spolupracovníky.

Jinak si lze jen těžko vysvětlit rychlé vyhlášení výběrového řízení na právní zastoupení města v příštích dvou letech. V rámci tohoto výběrového řízení chce město Slaný za 1,9 milionů korun svěřit veškeré právní úkony vybrané právnické osobě či firmě. Zajímavá je již částka, která na toto výběrové řízení byla určena. Pokud by byla daná suma jen o sto tisící vyšší, muselo by toto výběrové řízení již projednat zastupitelstvo města. A to se pánům na radnici asi zjevně nehodí do jejich plánů. 

Zvláštní je též spěch s  jakým se toto výběrové řízení připravuje. Město Slaný se bez takto monopolně pojatého outsourcingu obešlo řadu let. Najednou, 2 měsíce před koncem volebního období , je třeba řešit právnické zastoupení pro patrně již zcela jiné vedení slánské radnice v příštích letech.

Pochybnosti vyvolávají i výběrová kritéria resp. složení hodnotící komise. Kvalitu právních úkonů mají totiž posuzovat osoby z řad úředníků a vedení slánské radnice. Tedy ti, kteří se za řadu let, kdy vykonávali veřejné funkce, nedokázali ani řádně seznámit s prostým elementárním zákonem o obcích. Natožpak, aby jej při svém rozhodování respektovali.

Slánské radnici asi opravdu chybí kvalitní právník. Právních přehmatů, kterých se vedoucí funkcionáři v posledních letech dopustili je opravdu mimořádně mnoho. Ale uhlídat takové přehmaty těžko dokáže externí firma.