SLÁNSKÉ NOVINY

Skončí Slánská radnice?

2012-02-01 22:23:46, - redakce

Nový tiskový zákon, který připravuje ministerstvo kultury by mohlo vést k zániku Slánské radnice.

Již i vláda České reupbliky zjistila to, co my ve Slaném dávno víme: Že totiž většina takovýchto periodik vydávaných místními radnicemi, jsou jen hlásnou troubou názorů starosty města a jeho spolustraníků. Město Slaný je to zářným příkladem. Přesto, že opoziční zastupitelé již více než 2 roky upozorňují na neprůhlednost financí spojených s vydáváním tohoto periodika i na skutečnost, že je jim všemožně bráněno v tom, aby se zde  otiskovali i jejich názory k aktuálním problémům města, jede si vedení města stále ve stejných kolejích. Dominantní jsou názory pana starosty doplněné o příspěvky zaměstnanců městského úřadu. 
 

Nejen starosta, ale i opozice v zastupitelstvu by měla mít zajištěný prostor v novinách, které vydává radnice. Vláda kvůli tomu navrhuje změnit tiskový zákon. Radniční noviny by podle ní neměly být "hlásnou troubou" starosty a jeho spojenců.  Noviny, které vydává radnice, by podle návrhu, který připravilo ministerstvo kultury, měly dávat stranám prostor s přihlédnutím k jejich reálnému postavení v politickém životě.
 
Uf, že by demokracie po 22 letech dorazila i do Slaného?

Ale bude pak mít starosta Rubík zájem na vydávání novin, které již nebudou jen "jeho"? Znalci místních komunálních poměrů o tom dost pochybují.