SLÁNSKÉ NOVINY

Slánské fotbalové jaro

2017-06-23 16:23:28, - redakce

Skončily fotbalové soutěže a tak je ta pravá chvíle se ohlédnout jak si slánští fotbalisté vedli. 

Muži  "A" - ročník 2016-17 - Středočeský krajský přebor - podtrženo a sečteno: skončil nám další fotbalový rok a muži SK Slaný se jako nováček středočeského krajského přeboru umístili po konečném účtování na 10. místě se ziskem 39 bodů. Zápasová bilance našeho áčka je následující: 9-4-4-13 a skóre 47:56. Podíváme-li se blíže na jarní část soutěže, pak bodově úspěšnější jsme byli na podzim s 22 body, oproti jarním 17. Na jaře jsme dokázali zvítězit pouze v 5 utkáních a dvakrát jsme remizovali, přičemž oba penaltové rozstřely jsme nezvládli. Osmkrát jsme pak ze hřiště odešli poraženi. Naše jarní skóre je pak pasivní 23:31 (podzim 24:25). Králem střelců jarní části se stal Hořejší s šesti brankami (celkem 14), následován Ahmedem, který skóroval 4x (celkem 6x), Stožický se trefil 3x (4x), po dvou brankách přidali Maroušek (3x) s Nyklem. Po jedné trefě přidali Galbavý (7x), Tikovský, Hansl, Zelenka, Čablík a Procházka. V 15 jarních zápasech nastoupilo 22 hráčů z kádru mužů. Pouze Sedlák v brance a Čablík v poli odehráli všechny minuty. Ve všech zápasech nastoupili ještě Hořejší a Stožický. Po jednom utkání vynechali Maroušek, Zelenka, Hansl a Tikovský.
V jarní polovině soutěže naši hráči viděli v ruce rozhodčího 20x žlutou kartu (podzim 36x). Stejně jako v minulé sezoně, kdy jsme vyhráli soutěž slušnosti, nebyl vyloučen žádný z našich fotbalistů.
V nejvyšší krajské soutěži jsme své fotbalové síly poměřili s patnácti soupeři, z nichž někteří pro nás byli velkou neznámou. V celém startovním poli pak můžeme dohledat jediné mužstvo, na které se nám nepodařilo uhrát ani jeden bod a tím je Nové Strašecí. Na druhé straně pak Hvozdnice je jediným celkem, který vyšel bodově naprázdno s naším SK.
10. místo v tabulce nevypadá na nováčka soutěže nikterak špatně, ale pár kol před koncem soutěže jsme se dostali do pásma sestupových vod a mluvilo se o nás jako o jednom z mužstev, která jsou přímo ohrožená sestupem. Teprve výhry v posledních dvou kolech nás vynesly na ono 10. místo. Jarní část krajského přeboru přinesla až neskutečné bodové dostihy mužstev z dolních příček v tabulce a při nich dominovala Lhota, která po podzimu byla beznadějně poslední a nakonec uhrála 13. příčku. Sestupujícími se tak stali hráči Jíloviště (35 bodů) a posledního Mnichova Hradiště (33 bodů).
Další ročník krajského přeboru nám přinese nové soupeře, z divize spadnuvší Libiš a Kutnou Horu a také postupující Horky nad Jizerou a Příbram a do začátku soutěže se dočkáme zřejmě ještě dalších nových soupeřů.

"B" mužstvo opět skončilo ve své soutěži (okresní přebor) na druhém místě, kdy se pouze před nás dostal tým Hostouně "B". Pikantností soutěže bylo v posledním kole vyvrcholení boje o první místo na našem slánském stadionu, kdy jsme značně posílenému vítězi, o hráče "A" týmu hrající divizi, podlehli po vyrovnaném boji 0-2. Tento zápas sledovalo na soutěž okresního přeboru neuvěřitelných 700 diváků! Škoda, že pro tento ročník dosti omlazený záložní tým nepostoupil do I.B třídy, kde by určitě nehrál o sestupové příčky. Věříme, že snad již v následujícím ročníku mu postup neunikne.


Všem našim příznivcům děkujeme za poměrně vysoké návštěvy, jedny z nejvyšších v soutěži, během celého ročníku a za jejich podporu při našich mistrovských utkání. První trénink hráčům mužů začíná 11.7.2017 a od následujícího víkendu až do mistrovských zápasů (12.-13.8.) budou každý víkend odehrávat přípravná utkání. Přejeme také za naše hráče a funkcionáře všem pěknou dovolenou a po poměrně krátké letní pauze opět na shledanou ve slánském fotbalovém areálu!

Milan Šúr, vedoucí mužstva SK Slaný