SLÁNSKÉ NOVINY

Slaný přišlo o 90 milionů korun

2014-09-02 06:58:07, - redakce

K 31. srpnu město Slaný definitivně přišlo o možnost získat v roce 2014 dotaci na potřebnou  rekonstrukci čistírny odpadních vod.

Přes všechna ujišťování vedení slánské radnice se nakonec potvrdilo to, co se již několik měsíců zdálo být nevyhnutelné. Město Slaný nedoložilo včas  potřebnou připravenost pro získání dotace na náročnou rekonstrukci čistírny odpadních vod. Odpovědnost za to nesou především starosta města, Mgr. Hrabánek (ODS), který měl zodpovědnost za dojednání smluvního vztahu s firmou Středočeské vodárny, tak i vedoucí projektu, ing. Grohmann (ODS), který měl připravit tento projekt po technické stránce.

Ani jeden z těchto pánů se však  s tímto úkolem nedokázal vyrovnat tak, aby byly splněny požadavky Ministerstva životního prostředí. Poslední termín na doložení všech náležitostí skončil k 31.srpnu.

Příští vedení města se tak bude muset zamýšlet nad tím, jak celou situaci kolem potřebné rekonstrukce řešit. Na jednání městského zastupitelstva 1.9. byla diskutována možnost postupné etapizace celého projektu i případné možnosti na získání alespoň částečné dotace někdy v příštích letech. Ing. Bartoníček požadoval pro další jednání zastupitelstva doplnění technických informací k postupu celé rekonstrukce. Dr. Peška naopak upozornil, že bez rozvázání smluvního stavu se Středočeskými vodárnami nemůžeme o žádnou dotaci vůbec požádat.