SLÁNSKÉ NOVINY

Sportovec roku

2013-01-12 15:24:32, - redakce

Chvályhodný počin připravila slánská radnice. Ve spolupráci s Kladenským deníkem uspořádala anketu o nejlepšího slánského sportovce roku 2012. Vyhlášení vítězů jednotlivých kategorií proběhlo ve čtvrtek 10. ledna v sále Společneského centra Grand.

I když se někdy od sportovců a zejména pak sportovních funkcionářů ozývají hlasy, že je k jejich aktivitám město Slaný poněkud macešské, tato akce si zaslouží nespornou pochvalu. Především proto, že po dlouhých letech mlčení se  celé široké slánské veřejnosti  ukázalo jak široký je záběr sportů a sportovních aktivit ve Slaném. Alespoň tohoto společenského uznání se tak dočkali desítky dobrovolných funkcionářů, trenérů i obětavých rodičů.  A především pro mladé sportovce je i přijetí jejich sportovního úspěchu na takto veřejném fóru nesporným povzbuzením do další sportovní činnosti.

Samozřejmě, našli bychom na prvním ročníku této ankety i nějaké mouchy. Někdy to vypadalo, že to není anketa slánských sportovců, ale slánských plochodrážníků. Jindy se nabízela otázka, jak byli někteří vítězové anket vybíráni (toto tajemství nám organizátoři nějak zapomněli odtajnit). Především umístění slánských hokejistů (nic proti nim), kteří sice vyhráli svoji soutěž, ale je to téměř nejnižší existující hokejová soutěž v republice, působilo až příliš "lobisticky". Zejména ve srovnání s těmi slánskými oddíly, které své výkony prezentují v soutěžích o několik výkonostních postů výše (např. fotbal či futsal).   

Ale jak se říká, je to jen anketa, která porovnává výkony někdy jen těžko porovnatelné. 

Vysledky ankety roku 2012:

Kategorie Kolektiv mládeže
1. AK Slaný, plochá dráha 
2. ŠSK Slaný, basketbal
3. Sokol Slaný, gymnastika

Kategorie Jednotlivci mládeže
1. Asterová Kateřina, KSP Kladno, plavání
2. Krčmář Eduard, AK Slaný, plochá dráha
3. Leskauerová Eva, KK Slaný, krasobruslení

Kategorie TRENÉR
1.  Tauš Rony, SK Slaný, fotbal
2. Jurišta Jiří, ŠSK Slaný, basketbal
3. Hovorka Libor, 1. DFK Slaný, futsal

Kategorie Kolektiv dospělých
1. SKOB Slaný, orientační cyklistika
2.  AK Slaný, plochá dráha
3. HK Lev Slaný, lední hokej

Kategorie Jednotlivec dospělých
1. Kouřimský Jan, orientační cyklistika
2. Řenč Tomáš, triatlon
3. Rouhová Kateřina, sportovní střelba

Síň Slávy
Knespl Josef, fotbal