SLÁNSKÉ NOVINY

Únorové kino přináší pohádky i hity světové kinematografie

2015-01-30 18:24:25, - redakce

Program Městského kina Slaný je v únoru velmi pestrý. Na své si přijdou jak diváci školou povinní, tak i milovníci kvalitní světové kinematografie. Žánrovou pestrost doprovází navíc vysoká hodnocení filmů, která slibují výjimečné filmové zážitky.

Ideálním způsobem, jak odměnit děti za jejich půlroční snažení ve škole, je volba zajímavé pohádky, která je potěší a zároveň rozvine jejich fantazii. Čarodějky z Clubu Winx jsou bezesporu velikou inspirací pro malé dívky, avšak nádherná animace a dobrodružný příběh osloví jistě i chlapce - Winx Club: V tajemných hlubinách (4.-5.2.). Zaručeně skvělou podívanou je Disenyovka, která tentokrát spojuje svět fantazie se světem reálným v příběhu malého geniálního konstruktéra robotů - Velká šestka (6.-7.2.). Příběh chlapce a jeho psa, který milují již čtyři generace čtenářů, přichází nyní poprvé na filmová plátna - Bella a Sebastián (8.2.). Pásmo krátkých animovaných filmů z dílny studentů Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně přináší žánrově a stylově různorodé příběhy, které umožní malým divákům se seznámit s různými animačními technikami, kterými jsou filmy vyrobeny - Animáčky (11.-12.2.). Předposledním hrdinou filmového plátna, kterého diváci uvidí v únoru ve Slánském kině, je mořská houba, která se po letech popularity na televizních obrazovkách dočkala svého celovečerního filmu na stříbrném plátně - Spongebob ve filmu: Houba na suchu (16.-17.2.). Na závěr přichází opět Disney s fantasy pohádkou ze světa víl, kterou si malí diváci měli možnost oblíbit při předchozích dobrodružstvích - Zvonilka a tvor Netvor (27.-28.2.).

Pro starší diváky si pak Slánské kino připravilo hned 13 filmových lahůdek, kde bude velmi těžké rozhodování, kterou si vybrat. Každá totiž nabízí ojedinělé ingredience, specifické aroma a nezaměnitelnou chuť. Milovníky válečných dramat okořeněných životopisnými fakty a dochucených napětím bezesporu potěší Kód Enigmy (2.-3.2.) ověnčený Zlatým Glóbem a pěti nominacemi na Oscara. Mystické příběhy Edgara Allan Poea nemusí být vaším šálkem kávy, ale snímek E.A.Poe: Podivný experiment (4.-5.2.) by neměl uniknout vaší pozornosti. Psychiatrický ústav pro choromyslné, kde nelze určit, kdo je lékař a kdo pacient, vám dokonale osladí skvělá režie a naprosto bezkonkurenční herci. Jake Gyllenhaal coby Slídil (9.-10.2.) Vám pak naservíruje další prvotřídní thriller, s další nominací na Oscara. Zkrátka další vynikající filmový večer.

Z dílny bratří Warnerů přichází strhující fantasy Jupiter vychází (13.-15.2.), ve které budete svědky nejen meziplanetárního boje o nastolení rovnováhy světů, ale i dokonalých speciálních efektů. Naproti tomu kníratý Johnny Depp rozechvívá chuťové buňky svých fanoušků již několik měsíců a nyní se dočkají. Mortdecai: Grandiózní případ (16.-17.2.) vnáší do únorového programu komediální osvěžení plné hereckých es. Říká se: "Nedráždi hada bosou nohou" a Johna Wicka, zabijáka na odpočinku, skutečně není radno dráždit - Keanu Reeves alias John Wick (18.-19.2.) vás dostane na lopatky.

Netrpělivě očekávaná lahůdka pro dámy každého věku - knižní bestseller převedený do filmové podoby. Padesát odstínů šedi (18.-19.2.) si nesmíte nechat ujít. Ve valentýnské náladě pak pokračuje romantická komedie Láska na kari (20.2.), která rozechvěje jak vaše filmové, tak i chuťové buňky. Velká Británie, elitní špionážní organizace, Colin Firth, Samuel L. Jackson, v režii Matthewa Vaughna - k tomu není co dodat. Kingsman: Tajná služba (20.-21.2.) je akční komedie, na kterou dlouho nezapomenete.

Ani česká kinematografie nebude v únoru opomenuta. Charismatická Jenovéfa Boková a Václav Vydra nejml. si Parádně pokecají jako pracovník call-centra a jeho tajemná neznámá volající (22.-23.2.). Argentinsko-španělský temperament s šesti dávkami unikátních a vypointovaných příběhů vám zvedne adrenalin a nenechá vás v klidu - Divoké historky (24.2.). A bezesné noci budou pokračovat díky dalšímu kandidátovi na film měsíce - Žena v černém 2: Anděl smrti (25.-26.2.). Hrůzy Druhé světové války budou ničím ve srovnání s běsem pomstychtivého přízraku ženy v černém. Závěr měsíce pak bude ve Slánském kině patřit hereckému koncertu bratří Hádkových. I když si režiséra Jana Prušinovského spojují diváci spíše s komediálním žánrem (seriály Okresní přebor a Čtvrtá hvězda), Kobry a užovky (27.-28.2.) je moderní drama o vyděděncích naší společnosti, kteří zkouší naplnit svůj "velký plán".

Filmové menu je připraveno, stačí si tedy jen vybrat!