SLÁNSKÉ NOVINY

Zastupitelé odmítli jednat

2014-05-13 19:19:58, - redakce

První jednání zastupitelstva po svém zvolení do funkce se novému starostovi, Mgr. Hrabánkovi, opravdu příliš nevydařilo. Většina přítomných zastupitelů se totiž odmítla na chaoticky svolaném a nepřipraveném jednání 13.5. podílet. 

Původně se městské zastupitelstvo mělo sejít v tradiční den, ve středu 14. května. Ovšem krátce před jednáním změnil starosta města termín na úterý 13.5. Údajně proto, aby se mohl účastnit sportovních her mládeže.

Navíc došlo i ke změně místa jednání, z obvyklých prostor v sále hotelu  Grand, do málo vyhovující obřadní síně na městském úřadě, kde není k dispozici ani zvuková technika ani prostor pro práci zastupitelů.  

Za největší nedostatek však zastupitelé pokládali absenci řady materiálů, které měly být na tomto jednání projednávány. Některé materiály obdrželi pouze 1 den před jednáním. další pak až přímo při vstupu do jednací místnosti. Ten nejzávažnější materiál, který se týkal rekonstrukce čistírny odpadních vod v hodnotě cca 150 milionů korun a obsahoval 6 stran odborného právnického textu, dostali doslova v okamžiku zahájení jednání. Čas na prostudování tak závažného materiálu tedy nebyl prakticky žádný.

Většinu opozičních zastupitelů, ale i některé koaliční zastupitelé takovýto přístup vedení města k práci zastupitelstva a jeho přípravě značně rozladil.  V úvodu jednání tak vystoupil pan Matoušek (zastupitel za ODS) a navrhl, aby jednání zastupitelstva bylo z výše uvedených důvodů přesunuto na středu 21. května nebo 28. května. Ovšem část pravicových zastupitelů se proti tomuto návrhu postavila a tak tento návrh nebyl schválen. Následně tak nechal starosta města, Mgr. Hrabánek, hlasovat o navrženém programu jednání. Tento však nezískal potřebnou nadpoloviční podporu zastupitelů a tak jednání zastupitelstva dne 13.5. skončilo.